Bel 0528 - 236 266 of mail info@maxanel-uitvaartfotografie.nl facebook

                  

Waarom een uitvaart vastleggen?

Het leven is zo speciaal en zo vol mooie belevenissen, dat we dat vaak vastleggen op foto. Op die manier houden we onze herinnering zo helder mogelijk.

Totdat iemand die je zo lief is, zo dierbaar, komt te overlijden. De tijd staat stil, het is niet te bevatten en waarschijnlijk dringt alles nog niet tot je door. Juist in die periode moet er plotseling zoveel geregeld worden dat je gedachten wellicht niet uitgaan naar fotografie. Zo houden we na het afscheid waarschijnlijk weinig tastbaars over.
Een tastbare herinnering van het laatste afscheid zal juist helpen bij het verwerkingsproces.
Zeker bij verdriet bestaat de kans dat het beeld van de dag dat je iemand definitief achter moet laten, vertroebeld raakt.
Het besef van het verlies komt pas ná de uitvaart en dan begint het echte rouwproces. Pas na de uitvaart komt er tijd om stil te staan bij het verlies. Een reportage verzorgt in een fotoalbum, is iets waardevols die je kunt delen met je familie, vrienden en kennissen. 
Soms zijn kinderen te jong om zich het overlijden van een familielid of naaste te herinneren. Misschien bevinden familieleden zich in het buitenland ten tijde van het afscheid. Een uitvaartreportage geeft de mogelijkheid het afscheid te visualiseren.

Is het verstandig om een familielid te laten fotograferen?

Het kan zijn dat een vriend of familielid aanbiedt om foto’s te maken bij het afscheid. Deze persoon zal echter te emotioneel betrokken zijn en daardoor zelf het afscheid niet goed meemaken. Daarnaast is een professionele fotograaf, door de ervaring die ze heeft, helemaal gefocust om juist die liefdevolle momenten en mooie details vast te leggen die jou helpen bij het verwerkingsproces.

Door ervaring weet een vakfotograaf welke beelden belangrijk zijn als houvast voor later. Zij zal zich richten om naast het verdriet nog meer de liefde vast te leggen.
En dankzij haar professionele apparatuur kan ze geruisloos en zonder een storende flits werken. De lichtomstandigheden in een kerk, aula of crematorium zijn vaak heel sfeervol. Om die reden is professionele apparatuur nodig om toch mooie heldere beelden te maken. 

Mogelijkheden

Voorafgaande aan de uitvaart kunnen we ook komen fotograferen wanneer je geliefde is opgebaard, bij het sluiten van de kist, tijdens de condoleance, de asverstrooiing, of andere belangrijke momenten voor jou.
Alles kan worden afgestemd op jullie specifieke wensen die ik rechtstreeks met jullie kan doorspreken. Desgewenst kan ik de wensen ook met de uitvaartverzorg(st)er doorspreken.
Doorgaans wordt de reportage in een fotoalbum afgeleverd.
Ik kan ook de foto verzorgen die bij de condoleance of uitvaart op de kist komt te staan.

contact opnemen  bekijk fotoalbum

‘Een lege plek, een groot gemis. Een liefdevolle herinnering is al wat er nog is ...’

Bekijk sfeerimpressie